Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sorry, this entry is only available in Bosnian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Na Jahorini su u toku radovi na uređenju i prošenju staza te čišćenje kamenja kako bi bilo moguće skijati na 20 cm snijega. Ovo je najveća akcija uređenja staza još od Olimpijskih igara 1984. godine.

U toku su i radovi na najvećem vještačkom jezeru za osnježavanje u Bosni i Hercegovini, a u okruženju se planiraju i ostali turistički sadržaji. Vještačko jezero će biti duboko oko 14 metara, prečnika oko 600 metara što će biti dovoljno da u toku cijele sezone snabdijeva sistem za vještačko osnježavanje vodom.

U planu je da se uporedo radi i na postavljanju infrastrukture za vjestačko osnježavanje, koje će biti pušteno dijelom u rad predstojeće sezone. Kada se osigura sistem za osnježavanje, Jahorina će imati više od 120 dana za skijanje u sezoni.

Radovi na stazama obuhvataju proširenja na pojedinim stazama gdje se stvarala velika gužva, zatim smanjenje nagiba na stazama gdje su se dešavale povrede, te sanacija neravnina koje su takođe skijašima predstavljale problem.

Na stazi Poljice u toku je uklanjanje dvojesda Poljice koji više nije u upotrebi, time će staza biti proširena i očišćena.

Međutim, nije samo zimska sezona prioritet u Olimpijskom centru Jahorina. Cilj uprave je da planina živi 365 dana u godini, pa je ove godine ostvaren pomak i ljetna sezona je bila veoma uspješna.

(palelive.com)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.