Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U hotelu “Bistrica” na Jahorini danas je održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljene investicije i zimski sadržaji olimpijske planine Jahorine.

Bila je to dobra prilika da se potpiše i ugovor o saradnji između Olimpijskog centra “Jahorina” i Opštine Pale o organizaciji besplatnog skijanja za djecu osnovnih i srednjih škola iz opštine Pale.

Konferenciji su prisustvovali ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljko Elek, direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić, kao i načelnik Opštine Pale Boško Jugović.

Danas je na Jahorini održana vanredna Skupština akcionara na kojoj je donesena odluka o dodatnom zaduženju putem emisije obveznica od oko 10 miliona KM i bila je to dobra prilika da se predstave započete i najave nove investicije.

“Svi kapaciteti na Jahorini su bukirani do 25. januara, što znači da se vraća povjerenje turista u Jahorinu. Doček Nove godine će biti organizovan na otvorenom. Nastupiće Željko Joksimović, te se nadamo velikoj posjećenosti”, izjavio je Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina”.

Olimpijski centar “Jahorina” je danas potpisao ugovor sa Opštinom Pale o besplatnom korišćenju skijališta Jahorina za učenike sa teritorije opštine, a direktor OC Jahorina Dejan Ljevnajić nije krio zadovoljstvo, te je istekao kako je to jedna od najvažnijih odluka za budućnost.

“Siguran sam da ćemo na ovaj način podstaći mlade da se bave ovako korisnim i kvalitetnim sportom, te na taj način ćemo afirmisati skijaški sport. Ovo je samo početak saradnje i nadam se da će trajati duži niz godina i da ćemo osetiti rezultat i povećati broj dece koja se odlučuju za skijanje i zdrav život”, izjavio je Ljevnajić.

Ove sezone na Jahorini se za najmlađe priprema mnogo novina od kojih se izdvaja novi ski vrtić.

“Pored investiranja u ski vrtić planiramo i realizaciju veoma velikih i zahtevnih projekata kao što su uređenje i prosecanje novih skijaških staza i veznih puteva po FIS standardima, izgradnju akumulacionog jezera koje će se koristiti i u letnjoj sezoni za šetnju i boravak u prirodi, izgradnju vetroustava na vrhu planine, koji će se osim smanjivanja jačine vetra na vrhu planine koristiti i kao orijentiri i putokazi za skijaše i poslednja faza – izgradnja sistema za veštačko osnežavanje uz pomoć kojeg ćemo skijašku sezonu produžiti na 130 umesto 60 dana koliko sada iznosi.

Dakle, očekuje nas dosta posla u narednom periodu i sve ovo planirano je realizovati do početka naredne sezone. Siguran sam da će se po realizaciji ovih investicija Jahorina vratiti na mapu uspešnih evropskih skijaških destinacija te da će se povratiti poverenje i sigurnost u skijanje na Jahorini”, istakao je Ljevnajić.

Osim koncerta Željka Joksimovića na Jahorini su najavljeni i mnogi drugi zabavni događaji. Planirano je veliko otvaranje zimske sezone 14.12. uz velike muzičke zvijezde, testne trke za EYOF 2019, Exit festival, veliki broj testova skija, zabavnih trka i događaja…

“Osim novina radimo i na rešavanju postojećih problema, stav novog menadžmenta je da ne okrećemo glavu ni od jednog problema i krenuli smo u rešavanje sledećeg prilaza ski centru, uređenju prilaznih puteva u saradnji sa JP Putevi Srpske, uređenje i obeležavanje prilaznih punktova sa osvetljenjem, uređenje više parking prostora na Jahorini, do tekućih probema kao što su pregovori sa svetskim kompanijama kod kojih smo bili na crnoj listi i ostvarivanja ušteda u svim segmentima poslovanja”, izjavio je za medije Dejan Ljevnajić te dodao da je hotel Bistrica konstantno popunjen i da je u oktobru 2017. godine oborio sve rekorde.

Načelnik Opštine Pale Boško Jugović je izrazio zadovoljstvo radovima na terenu te naglasio da je saradnja sa Olimpijskim centrom na visokom novou.

“Naš cilj je da Jahorini vratimo sjaj koji je imala za vrijeme Olimpijade. Nadam se da smo na dobrom putu, te da će nam vremenski uslovi to dozvoliti. Dugujem zahvalnost i nadzornom odboru koji je odlučio da djeci Pala pokloni besplatno skijanje”, izjavio je Jugović u obraćanju medijima.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković je podržao inicijativu da se i ubuduće na Jahorini spremaju šampioni kao što je Nemanja Majdov, svjetski šampion u džudou, te da će biti potpisani posebani sporazumi o saradnji raznih subjekata.

“Olimpijski centar Jahorina treba da bude lider u regionu što se tiče turizma. To je cilj na kojem su angažovani svi od lokalne zajednice do ministarstava. Želim da naglasim i da će tunel u Palama biti završen u novembru mjesecu, tako da će sve biti spremno za normalno odvijanje predstojeće sezone”, izjavio je Gluhaković.

(www.palelive.com)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.