Otvorena zimska turistička sezona na Jahorini

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić–Hrstić svečano je na Jahorini otvorila zimsku turističku sezonu 2013/2014.

Izražavajući zadovoljstvo što ima čast da otvori novu zimsku sezonu nakon uspješne prošlogodišnje, Hrstićeva je na svečanosti istakla da su vremenske prilike i količina snijega obećavajući da će skijaši i turisti imati najbolje uslove u ovoj godini.

Ona je izrazila nadu da će veliku posjećenost imati i ostale planine u Republici Srpskoj.

„Otvaranje zimske sezone prilika je za promociju Jahorine kao destinacije na kojoj je moguće jednako uspješno razvijati zimski, planinski, avanturistički i omladinski turizam“, istakla je ministar trgovine i turizma Srpske.

Hrstićeva je podsjetila da je Vlada Republike Srpske uložila značajna sredstva u izgradnju trećeg šestosjeda kako bi Jahorina zadovoljila potrebe skijaša i ljubitelja zimskih sportova, čime je postala veoma konkurentna u odnosu na planine u okruženju.

„U narednom periodu biće nastavljen rad na razvoju ostalih kapaciteta i sadržaja za različite grupe turista“, rekla je Hrstićeva.

Zvaničnom otvaranju zimske sezone na Jahoroni, koje je organizovalo Ministarstvo trgovine i turizma, prisustvovali su ministri porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović, uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić, te pravde Gorana Zlatković.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Boško Tomić i novi ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Boris Tučić.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Olimpijskog centra „Jahorina“ Neven Ćosović uručio je sezonski ski-pas alpskoj skijašici Maji Klepić, koja jedina nije na pripremama za takmičenja. Ski-pasovi su obezbijeđeni za sve ostale olimpijce iz Srpske i biće im uručeni naknadno.

U sklopu obilježavanja otvaranja zimske turističke sezone organizovan je i prigodan program, a goste na svečanosti u Hotelu „Bistrica“ zabavljao je ansambl „Košava“. Srna