Najbolji Pet Friendly hoteli u Bosni i Hercegovini

Najbolji Pet Friendly hoteli u Bosni i Hercegovini

You are currently viewing Najbolji Pet Friendly hoteli u Bosni i Hercegovini

Traženje savršenog odmora u Bosni i Hercegovini za vas i vašeg kućnog ljubimca postaje sve lakše jer sve više hotela prepoznaje važnost pružanja usluga za četveronožne prijatelje. Mnogi vlasnici ljubimaca traže hotele koji nude ne samo udobnost, već i gostoprimstvo za njihove voljene životinje. Kako bismo vam olakšali planiranje putovanja, istražili smo nekoliko najboljih pet friendly hotela u Bosni i Hercegovini, uz cijene i lokacije.

Planiranje putovanja može biti izazovno, posebno kada morate razmišljati o potrebama vašeg ljubimca. Iako mačke, ribice, hrčci i zečevi često ostaju kod kuće uz pouzdanu brigu nekoga kome vjerujete, psi najčešće putuju s vlasnicima. Zbog toga je od ključne važnosti pronaći odgovarajući smještaj koji će vašem ljubimcu pružiti udobnost i sigurnost.

Kada putujete s psom, potrebno je voditi računa o nekoliko bitnih stvari – pas mora biti zdrav, imati važeći pasoš, i biti vakcinisan, posebno ako prelazite granicu. Ali najvažniji dio je pronaći smještaj koji prihvata ljubimce i pruža im potrebnu udobnost.

U Bosni i Hercegovini sve više hotela i smještajnih objekata nudi pet friendly opcije. Donosimo vam pregled najboljih hotela koji će vam olakšati putovanje s vašim ljubimcem:

Sarajevo

  • Residence Inn by Marriott Sarajevo: Ovaj hotel omogućava boravak do dva kućna ljubimca po sobi. Naknada po ljubimcu iznosi 100 KM, bez obzira na dužinu boravka.
  • Hotel Delminium, Stup: Smješten u naselju Stup, ovaj hotel određuje cijenu boravka vašeg ljubimca prema njegovoj veličini. Manji psi i mačke plaćaju 20 KM dnevno, dok se cijena za veće ljubimce dogovara prilikom prijave.
  • Hotel Aziza: Ovdje je dozvoljen boravak malih kućnih ljubimaca (do dva kilograma) uz dnevnu naknadu od 30 KM za čišćenje.
  • Teuta Palace, Faletići: Ovaj hotel također naplaćuje boravak ljubimaca, ali je parking besplatan.
  • Deluxe Nortel Hotel: Boravak vašeg ljubimca ovdje košta 30 KM po danu.
  • Aparthotel Phoenix, Bjelašnica (Babin Do): Smješten na planini, ovaj aparthotel naplaćuje 50 KM po ljubimcu.

Banja Luka

  • Hotel Cezar: U samom vrhu ponude u Banjoj Luci, ovaj elegantni hotel je pet friendly. Naknada za boravak vašeg psa iznosi 40 KM po danu.
  • Hotel Integra: Pet friendly sobe ovog hotela su superior sobe s balkonom, a naknada iznosi 20 KM po danu za ljubimce do šest kilograma.
  • Villa Wineyard – VinoGrad: Luksuzni smještaj koji ne naplaćuje boravak ljubimaca, ali traži da ponesete posude za hranu i vodu, očistite iza svog ljubimca i ne dozvoljavate mu penjanje na namještaj.

Međugorje

  • Herceg etno selo Međugorje: Ovaj kompleks od bijelog kamena nudi boravak za ljubimce uz naknadu od 30 KM po danu.

Neum

  • Hotel Adria: U jedinom bh. gradu na moru, vaš ljubimac može boraviti za 20 KM po danu. U nekim slučajevima, manji ljubimci mogu boraviti i besplatno.
  • Casa di Campari: Luksuzni smještaj koji omogućava boravak ljubimaca uz dodatnu naknadu, čija cijena je dostupna na upit.

Mostar

  • Hotel Kriva ćuprija: Ovdje je dozvoljen boravak ljubimaca uz dodatnih 30 KM dnevno po sobi. Hotel pažljivo održava čistoću, pa se sobe nakon odlaska ljubimca dezinficiraju.

Jablanica

  • Park Hotel i Spa Jablanica: Jedini pet friendly hotel u Jablanici, s cijenama koje variraju ovisno o veličini ljubimca, ali ne manje od 20 KM po danu.

Jahorina

  • Galeria Jahorina Luxury Ski Apartments and Restaurant: U ovom luksuznom smještaju boravak vašeg ljubimca košta 100 KM, a plaća se polog od 200 KM za eventualne štete, koji se vraća ako nema oštećenja.

Bihać

  • Holiday Park Hajdučka česma: Smješten u mjestu Dubovsko, 18 kilometara od Bihaća, ovaj park rado prima ljubimce, a njihov boravak je besplatan.

Ovaj vodič će vam pomoći da pronađete idealan smještaj za vas i vašeg ljubimca, gdje god da odlučite putovati u Bosni i Hercegovini.

Leave a Reply