Home Ostale planine u BiH Dom Jure Franko na Trebeviću je mjesto koje morate posjetiti

Dom Jure Franko na Trebeviću je mjesto koje morate posjetiti

123
0
jure franko trebevic

Dom Jure Franko, nazvan po poznatom slovenskom skijašu i olimpijskom pobjedniku Juretu Franku, predstavlja srce planinskog doživljaja na Trebeviću. Smješten na predivnoj planinskoj visoravni, ovaj dom nudi posjetiteljima priliku da se povežu s prirodom, uživaju u prekrasnim pogledima i dožive toplinu tradicionalne planinske gostoljubivosti.

Atmosfera i Udobnost: Dom Jure Franko pruža gostima ugodan i opuštajući prostor, bilo da su skijaši koji traže utočište nakon dana provedenog na stazi ili posjetitelji koji jednostavno žele uživati u planinskom zraku. Udoban interijer uređen je u tradicionalnom stilu, stvarajući topao i gostoljubiv ambijent. Velike staklene stijene omogućuju vam da se divite spektakularnim pogledima na okolne planine i doline, čak i dok uživate u toplini unutarnjeg prostora.

Kulinarstvo: Restoran Doma Jure Franko nudi autentične planinske okuse s prepoznatljivim bosanskim i slovenskim jelima. Posjetitelji imaju priliku kušati tradicionalne specijalitete, domaću hranu pripremljenu s ljubavlju i pažnjom. Ovdje možete okusiti sveže lokalne sastojke i doživjeti pravu domaću atmosferu.

Aktivnosti i Odmor: Dom Jure Franko nije samo mjesto za obrok; to je i polazište za razne aktivnosti na Trebeviću. U blizini doma možete pronaći planinarske staze različitih težina, od jednostavnih šetnji do zahtjevnijih uspona. Također, dom je izvrsno mjesto za odmor tijekom ljetnih i zimskih mjeseci. Za ljubitelje zimskih sportova, Trebević nudi skijalište na kojem se mogu zabaviti na stazi.

Nedaleko od Gradske Vreve: Iako je dom smješten u prirodnom okruženju, on nije daleko od Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine. Ovo ga čini privlačnim i za one koji traže bijeg od gradske vreve na nekoliko sati ili dan. Do doma se ne može doći automobilom.

Gostoljubivost i Iskustvo: Dom Jure Franko nije samo zgrada; to je mjesto gdje se susreću prijatelji, obitelj i putnici koji dijele ljubav prema planinama i prirodi. Gostoljubivost osoblja i osjećaj zajedništva dodatno obogatit će vaše iskustvo boravka na Trebeviću.

Uz panoramske poglede, ukusnu hranu i tradicionalnu atmosferu, Dom Jure Franko nudi nezaboravno planinsko iskustvo za sve posjetitelje. Bez obzira na to jeste li strastveni planinar, skijaš ili jednostavno tražite opušteni bijeg od svakodnevnog života, ovaj dom pruža sve što vam je potrebno za duboko povezivanje s prirodom i uživanje u ljepoti Trebevića.

Kako doći do doma Jure Franko na Trebeviću?

Do doma Jure Franko na Trebeviću nije moguće doći automobilom i to je ono što ga čini još čarobnijim jer njegove goste neće iznemiravati nikakvi dodatni zvukovi, osim savršenog zvuka prirode. Ako dolazite na Trebević automobilom, parkirajte ga u blizni Napretkovog doma i pratite putokoze, a do samog doma Jure Franko vam treba oko sat i pol šetnje.