Home Upoznaj Bosnu i Hercegovinu Eko-selo kod Konjica “Raj u raju”

Eko-selo kod Konjica “Raj u raju”

120
0
Raj u raju
Raj u raju

Etno selo “Raj u Raju” kod Konjica predstavlja pravu oazu mira i tradicije u srcu Bosne i Hercegovine. Smješteno u prelijepom prirodnom okruženju, ovo selo oduševljava posjetitelje svojom autentičnošću, bogatom kulturnom baštinom i ljubaznošću domaćina.

Selo “Raj u Raju” predstavlja mali, ali šarmantan skup tradicionalnih kuća i zgrada, izgrađenih od prirodnih materijala poput kamena i drveta, što mu daje autentičan izgled i atmosferu. Svaka građevina odiše tradicionalnim stilom i arhitekturom karakterističnom za ovo područje.

Jedan od glavnih aduta ovog etno sela je očuvanje tradicionalnih običaja i zanata. Posjetitelji imaju priliku upoznati se s različitim zanatima kao što su tkanje, izrada tradicionalne keramike, izrada drvenih suvenira, i drugih vještina koje su se prenosile s generacije na generaciju. Osim toga, možete se upustiti u kulinarski užitak probajući domaća jela pripremljena prema starinskim receptima, poput domaćeg kruha ispod peke, raznih mesnih specijaliteta i slastica.

Jedinstvena atrakcija etno sela “Raj u Raju” je njegova lokacija uz kristalno čistu rijeku Neretvu.

Selo je također okruženo prekrasnom planinskom prirodom koja pruža mogućnosti za pješačenje, planinarenje i istraživanje okolnih šuma i livada. Netaknuti krajolik i svjež zrak pružaju osjećaj potpunog bijega od svakodnevnog života i stresa.

“Raj u Raju” također nudi smještaj u tradicionalno uređenim kućama koje pružaju autentičan doživljaj boravka u etno selu. Ovdje ćete doživjeti jedinstveni spoj prošlosti i suvremenosti, gdje možete uživati u svim modernim udobnostima dok ste okruženi tradicionalnim elementima.

Ovo etno selo također organizira razne manifestacije i događaje tijekom godine kako bi posjetiteljima omogućilo sudjelovanje u tradicionalnim slavljima, plesovima i igrama te upoznavanje s kulturnom baštinom i običajima stanovnika ovog područja.

Uz srdačnost i gostoljubivost lokalnog stanovništva, posjet etno selu “Raj u Raju” kod Konjica postaje nezaboravno iskustvo koje vas vraća u prošlost, uranja u bogatstvo kulture i tradicije te vam omogućuje potpuno opuštanje u prekrasnom prirodnom okruženju.

Kako doći do eko-sela “Raj u raju” ?

Do eko-sela “Raj u raju” dolazite magistralnim putem M17 (Sarajevo-Mostar) i kod Ćelebića prije tunela se isključujete prema selu Idbar i nastavite voziti nekih 5 kilometara do sela.