Home Staze Jahorina Ski staza Ogorjelica 1

Ski staza Ogorjelica 1

475
0
ogorjelica
ogorjelica

Ova skijaška staza Ogorjelica je označena crvenom bojom i brojem 2, a radi se o drugoj po važnosti i težini skijaškoj stazi na Jahorini. Ona se nalazi sa Vaše lijeve strane, ukoliko se nalazite ispred mape, i njenom glavnom trasom se kreće vertikalni transport šestosjed Ogorjelica 1.

Polazna stanica šestosjeda Ogorjelica 1 se nalazi u blizini hotela Košuta i nešto visočije od polazne stanice kabinske gondole Emir Kusturica. Ovaj šestosjed izlazi na najviši vrh Jahorine Ogorjelicu (1916 m.n.v.), odnosno kreće se trasom dužine tri kilometra. Sa vrha Ogorjelica vi možete da se spustite i priključite na ski stazu Poljice, odnosno ski stazu označenu crvenom bojom i brojem 1, ili da nastavite desno od izlaza i krenete stazom Ogorjelica 1 označenom crvenom bojom i brojem 2.

Radi se o stazi koja je znatno teža u odnosu na stazu Novak Đoković ili staze označene plavom bojom, ali ipak, ne radi se o preteškoj stazi i može je savladati svaki rekreativac ili dobar skijaš. Ne preporučuje se za skijaše koji ne poznaju osnove skijanja. Staza Ogorjelica 1 je staza koja je licencirana od strane FIS organizacije i radi se o jednoj od
najkvalitetnijih staza, a u nju uključuje i poprečna staza 2b, gdje se pri vrhu skijališta možete odvojiti nakratko i ponovo priključiti glavnoj stazi, koja vas vodi do polazne stanice šestosjeda Ogorjelica 1.