Home Vijesti Snowboarding za početnike

Snowboarding za početnike

401
0
Snowboarding
Snowboarding

Zabavno je i lako naučiti kako bordati. Ovdje ćemo proći kroz osnove snowboardinga za početnike. Prvo što trebamo je da se upoznamo sa teorijom i stvarima koje trebate znati o svojoj opremi.

Evo nekoliko stvari koje početnici snowboarderi moraju znati prije nego što uopće stanu na snijeg. Prvo pravilo je pobrinuti se da vam čizme pravilno stoje to je jedna od najvažnijih stvari koju morate savladati kao početnik. Kada isprobavate čizme, nosite samo jedan par čarapa i uvjerite se da u čizmi nema ništa drugo.

Često viđamo početnike koji nose više pari čarapa kako bi se zagrijali, ali to je nepotrebno. Moderne čizme za snowboard dizajnirane su kako bi vaša stopala bila topla i udobna sa samo jednim parom čarapa.

Također, pobrinite se da vam peta bude u samom stražnjem dijelu čizme kako biste osigurali dobro prianjanje. Ako niste sigurni da li je vaša čizma pravilno obučena, zmolite vašeg instruktora ili osobu gdje iznajmljujete ski opremu da vam pomogne.

Kada dođe vrijeme da isprobate svoj snowboard, orva stvar koju ćete morati da uradite je da odredite svoj “stav”. Vaš stav je smjer u kojem se spuštate dok idete nizbrdo. Postoje dva stava staza “regular” i “goofy”.

“Regular” stav znači da vamje lijeva noga naprijed, dok “goofy” stav znači da vam je desna noga naprijed. Ne postoji ispravan stav za snowboard, sve je u tome koja vama noga više odgovara kao prednja.

Važno je razumjeti osnovne dijelove snowboarda kako biste znali o čemu vaši instruktori govore. Prednji dio snowboarda se zove nos, a zadnji dio se naziva rep. Tu je i ivica sa strane snowboarda.

Vezovi su još jedna bitna komponenta snowboarda. To je ono što pričvršćuje vaša stopala za dasku. Obično su napravljene od plastike ili metala i imaju sistem remena za začepljenje kako bi se osiguralo vaše pristajanje.

Da biste se vezali za svoj snowboard, pronađite ravnu površinu, jer ćete na brdu samo otežati stvar. Stavite jednu nogu u vez i zategnite, pa onda drugu. Na početku to radite sjedeći .

Spremni smo da krenemo sa praksom, a to je ono što će vam instruktor pokazati.