Home Vijesti Alpsko skijanje

Alpsko skijanje

275
0
alpsko skijanje
alpsko skijanje

Jedan od popularnijih načina skijanja je upravo alpsko skijanje, ono je dobilo ime po Alpama, planinskom vijencu u Evropi.

Ovaj vid skijanja je zastupljen po cijelom svijetu, a nikada nije promjenjen naziv. Ovaj vid skijanja zastupljen je na svakim Olimpijskim igrama i postao je standard.

Mnogi iskusni ski instruktori navode da je alpsko skijanje opasnost za one koji ne shvataju da u skijanju postoji skijaško znanje, a to znanje posjeduju ski instruktori. Ukoliko želite savladati alpsko skijanje na Jahorini, angažujte se u našoj ski školi.

Alpsko skijanje ne podrazumjeva obično spuštanje niz padine, prebacivanje repova skija preko padne linije, međusobno trenje dvije površine različitih materijala.

Prva poznata alpska tehnika je Lilefender, a dobila je ime po gradu Lilenfeldu. U ovoj tehnici alpsko skijanje se izvodi pomoću jednog dugačkog štapa, kojeg skijaš zabada u središte zavoja pa se zatim rotira oko njega i na taj način bira smjer kretanja.

Alpsko skijanje morate učiti uz pomoć licnenciranih ski instruktora, a mi vam to možemo pružiti na Jahorini, rezervišite svoj termin kontaktom:

Viber: +387 61 754899

Instagram: @Jahorina_net

Mail: [email protected]