Home Upoznaj Bosnu i Hercegovinu Vikend oaza ljubavi iznad Sarajeva

Vikend oaza ljubavi iznad Sarajeva

70
0
Cupola Sarajevo
Cupola Sarajevo

Užurbanost svakodnevnog života često nas udaljava od onoga što je zaista važno – bliskosti, romantike i prirode. Ako tražite savršen bijeg za vas i vašu voljenu osobu, ne morate ići dalje od Sarajeva. Smješten između planina i okružen netaknutom prirodom, ovaj grad nudi romantični vikend ispunjen nezaboravnim trenucima.

Vaša avantura započinje dolaskom u Cupola Glamping, očaravajući smještaj koji se uzdiže iznad Sarajeva. Ova prostrana staklena kupola pruža vam 360-stepeni pogled na grad, okruženu udobnošću i luksuzom. Ali to nije sve – uživanje u vrućem jacuzziju unutar kupole dok zvijezde sijaju na nebu dodaje posebnu notu romantičnosti vašem odmoru.

Prvi dan možete posvetiti istraživanju prirodnih čuda Jahorine. Ova prekrasna planina nudi raznovrsne aktivnosti, bilo da se radi o šetnji kroz netaknutu šumu, vožnji biciklom. U večernjim satima, vratite se u svoju kupolu i uživajte u zalasku sunca dok se smirujete u jacuzziju uz svjetla grada u daljini.

Sljedećeg jutra, zaputite se prema Trebeviću ali vožnjom sarajevskom žičarom, brdu koje je svojevrsna oaza za sve ljubitelje prirode. Romantična šetnja stazama obraslim zelenilom i cvjetnim poljima pružit će vam priliku da se povežete s prirodom i sa svojim partnerom. Uživajte u pikniku na otvorenom i prekrasnom pogledu na Sarajevu. Ukoliko volite duge šetnje, obavezno posjetite i dom Jure Franko na Trebevicu.

Vaš romantični vikend završava još jednom noći u vašoj kupoli iznad Sarajeva. Ovaj bijeg nije samo putovanje u prirodu, već i prilika da obnovite svoju bliskost, stvorite nezaboravne uspomene i osjetite snagu ljubavi dok se gubite u prekrasnom pejzažu Bosne i Hercegovine.